VABILO! 12. tekmovanje v pripravi postrvi za ljubitelje in profesionalce – Snovik 2014

Prvo soboto julija – 5. 7. 2014, se bodo v Termah Snovik tudi letos pomerili ljubiteljski in profesionalni kuharji v pripravi postrvi.

Namen prireditve je promocija zdravega načina preživljanja prostega časa in prehranjevanja za katerega se skupaj z gostiteljem – Termami Snovik trudimo že dvanajsto leto. V ta namen si vTerme  Snovik prizadevamo privabiti čim več radovednih in zabave željnih obiskovalcev, ljubiteljev ribjih jedi in novinarjev, ki nam bodo vse to pomagali prenesti vsem tistim, ki ta dan ne bodo mogli biti z nami. Tekmovanje bo potekalo po enakih pravilih in pogojih kot do sedaj.

Tekmovalo bo 6 ljubiteljskih in 6 profesionalnih kuharjev.

Pričetek tekmovanja bo ob 12.00. Prvih 6 tekmovalcev od 12.00 do 13.00, 2. skupina od 14.00 do 15.00. Razglasitev rezultatov in podelitev nagrad bo ob 16.30. Vse razen rib (4 postrvi) kuharji tekmovalci prinesejo sami. Tekmovanje bo nadzirala ocenjevalna komisija, novinarji, fotografi in snemalci, sodelovali pa bodo pri tem lahko tudi vsi obiskovalci Term Snovik. Tudi letos boste ob spremljanju tekmovanja lahko pokušali najboljša slovenska vina, izkupiček letošnje licitacije pripravljenih jedi iz postrvi pa bomo namenili mednarodni humanitarni organizaciji Sonce v srcu, ki se bo predstavila  na svoji stojnici. Obljubljajo veliko zabave za otroke!

Seveda bodo tudi letos vsi tekmovalci bogato nagrajeni s praktičnimi darili, priznanji, najboljši pa tudi s kolajnami in bakrenimi kotlički. Tekmovalcu, ki s svojo jedjo doseže najvišji izkopiček bo pripadla tudi nagrada občinstva.

 

Prireditev, izkoristili za podelitev posebnih priznanj Centra za promocijo in pospeševanje športnega ribolova in ribiškega turizma. Letošnji dobitniki priznanj za posebne zasluge pri promociji slovenskega ribištva in rib kot zdrave hrane so:

-          Boštjan Lipnik – Ribiskekarte.si za uvedbo spletne prodaje ribiških dovolilnic preko spleta in promocijo Slovenije kot izjemne ribiške destinacije.

-          Suzana France in Edi Germšek – Prosub d.o.o. in Gastro project d.o.o. za promocijo slovenskih klapavic

-          Terme Snovik, za promocijo zdravega načina prehrane in aktivnega preživljanja prostega časa ter 12 let dela na promociji uporabe postrvi v naši prehrani.

-          Marjan Strmljan in TV oddaja Uživajmo za aktivno promocijo slovenskega ribištva.

 

Posebni nagradi bomo podelili tudi izjemnima promotorkama ribjih jedi in sicer Suzani France iz Izole – Kraljici slovenskih pedočev in Lidiji Omerzu kraljici fiš paprikaša, ki bosta za obiskovalce, novinarje in goste pripravile klapavice na buzaro in fiš paprikaš izven tekmovalne konkurence.

Izkoristite dan in uživajte z nami v čudovitem ambientu Term snovik, ob okušanju odličnih jedi iz postrvi in pokušanju najboljšega iz naših vinskih kleti. Poskrbljeno je tudi za prijetno glasbo in animacijo otrok. V Termah Snovik se vsako 1. soboto v juliju zbere odlična družba.

Vidimo se v Termah Snovik – prvo soboto v juliju na 12. tekmovanju v pripravi postrvi za ljubitelje in profesionalce.

Vse informacije dobite na tel. 041 707 711 (Stane Omerzu).

  • DSC 0250 150x150 VABILO!      12. tekmovanje v pripravi postrvi za ljubitelje in profesionalce – Snovik 2014
 

Sorodni članki: