8 Hz

Dobra knjiga je najboljša prijateljica. V burnih in stresnih časih je ni boljše družbe in ni ga čez dober nasvet. »Današnjih problemov ni mogoče reševati z enakim načinom razmišljanja, kot smo ga uporabili, ko smo probleme ustvarjali. Poglejte globoko v naravo in potem boste vse bolje razumeli.« Albert Einstein.
Zdravnik Jean Baptiste Lamarck je že leta 1809, ko se je veliki naravoslovec Charles Darwin šele rodil, preroško napovedal, da bodo težave človeštva v prihodnosti posledica ločevanja človeka od narave, kar bo vodilo k razkroju družbe.
Vse je res. Vse je že davno napisano. Vse to danes doživljamo. Vse vemo. Kljub vsemu znanju, pa za boljše življenje storimo bolj malo. Stresu, največjemu sovražniku sodobnega človeka, smo dovolili ropati naša življenja. Zakaj? Ker ne razmišljamo več na pravih frekvencah. Naše misli potrošniško divjajo po razprodajah, mediji nam določajo naše potrebe, sebičnost je zajahala paradne konje…. Vedno manj ljudi živi človeka vredno življenje. Izgubljajo se vrednote in izgubljamo stik z naravo.
Kljub vsej naši naglici še vedno Narava določa pravila življenja, tako na Zemlji kot v vesolju. Ker smo se dovolili prepričati, da moramo živeti »bolje«, smo se obsodili na naglico in s tem na površnost, strah, pohlep,sebičnost… Stres nas sili v višje frekvence. In če spet citiram Nobelovega nagrajenca Alberta Einsteina: »Postalo je več kot očitno, da je naša tehnologija presegla našo človečnost.«
Za življenje in zdravje vseh živih bitij na Zemlji je pomembna energija iz Shumannove votline. Shumannova votlina je prostor v vesolju, ki se nahaja med površino Zemlje in spodnjo plastjo ionosfere. Resonančna frekvenca elektromagnetnega polja v Shumannovi votlini je okoli 8 Hz. Resonančna frekvenca zemeljskih elektromagnetnih valov je prav tako okoli 8Hz. Tudi vsa živa bitja imajo v mirovanju v možganih valove alfa na 8 Hz. Kdor vstopi v področje te frekvence in se z njo sinhronizira je izpostavljen njenim ugodnim in zdravilnim učinkom.
Če prav razumem znanstvenike, nas zdravi vse kar nas upočasnjuje. Zato ne divjajte. Vzemite si čas, pojdite v naravo. Na Zemlji je za vse vsega dovolj. Le spustiti se morate čim bližje 8 Hz in prisluhniti sebi. Narava je gospodar in vi ste del nje.

Stane Omerzu

  • DSC 0161 150x150 8 Hz
 

Sorodni članki: