Dan ljubezni

Pred dnevi sem na naslovnici nekega časopisa prebral misel zaskrbljenega duhovnika, ki pravi, da ljudje danes bolj razmišljajo kaj bodo jedli za Velikonočne praznike, na sam smisel praznika pa so pozabili. V dvanajstih letih še nikoli nismo toliko zamujali z izdajo revije. Priznam, da je tudi nas recesija zadela v živo. Nisem kriv! Nikoli nismo delali več ali bolje. Nastopilo je obdobje suhih krav. Razjeda nas negotovost. Slovenci nismo lenuhi in ne vidim pravega razloga, zakaj bi morali stradati. Dovolj je iger, ljudje zahtevamo kruha. Pošteno plačilo za pošteno opravljeno delo. Grozita nam Sodoma in Gomora. Napočil je čas pogumnih in pokončnih ljudi! Slediti moramo tistim, ki si upajo, ki želijo in znajo delati. Tistim, ki imajo rezultate za sabo.

Dovolj je recesije! »Beseda bo meso postala.« Pomembno je kaj in kako mislimo! Ni slučajno ravno te besede je izgovoril tudi sloviti zdravilec Zdenko Domančić, pred nekaj dnevi v Cankarjevem domu, ob predstavitvi knjige prof. dr. Radovana Starca o njegovi metodi zdravljenja. O alternativni medicini ne vem prav veliko, navdušil pa me je njun pogum, vztrajnost, pokončna drža in njuni rezultati dela. Poudarila sta pomen združevanja znanja in dela, pomen raziskovanja, prijateljstva. Uživali smo v pesmih dalmatinskih klap in navdušeni smo zaploskali, ko so na koncu Dalmatinci zapeli še naš Dan ljubezni. Že korektno sodelovanje daje odlične rezultate, prijateljstvo gradi mostove, ljubezen pa dela čudeže. Gospod Domančić je poudaril, da je človek veliko bolj energetsko kot materialno bitje. Brez slabih ne bi bilo dobrih in brez pokvarjenih ne bi bilo poštenih, brez revnih ni bogatih… Mi izbiramo! Gospod Domančić je Dalmatinec, za življenje in delo pa si je izbral Slovenijo. Na srečo mnogih ljudi, ki jih je zdravil. Navedel je impozantno številko. To nas navdaja z upanjem, da je pri nas le bolje kot je drugod. Hvaležni smo lahko za takšne ljudi, ki živijo med nami. Če prav nista veliko govorila, sta nam gospod Domančić in dr. Starc ta večer veliko povedala. Upam, da smo ju slišali.
Učimo se, študirajmo, razmišljajmo, bodimo korektni. Zahvaljujoč prijateljstvu sem bil deležen besed teh gospodov, zahvaljujoč prijateljstvu, ljubezni in razumevanju še vedno izhaja revija Vode in mi. Hvala vsem, ki nas podpirate v naših prizadevanjih.
Ne pozabite! Človek je veliko bolj energetsko kot pa materialno bitje. Skrbite za svoje energetske tokove. Zame je ribolov na Savinji najboljše zdravilo. Gospod Domančić je duhovito priznal, da vsi njegovi pacienti na koncu umrejo. Tudi vi boste, če vas je zdravil ali ne. Zato ni vseeno kako živimo in s kakšno energijo smo obdani.

 Stane Omerzu

  • DSC 0071 150x150 Dan ljubezni
  • DSC 01531 150x150 Dan ljubezni
 

Sorodni članki: