Prav počne, kdor dela dobro

Pošteno smo zabredli. Nič več ne bo kot je bilo. Govorimo o krizi in se pritožujemo nad politiki. Kaj pa smo za boljše življenje nas in naših bližnjih storili sami? Kako ohraniti duševni mir v teh časih, kako ohraniti dostojanstvo in samostojnost, kako živeti in ne samo preživeti? Kako živeti polno in koristno in kako doseči blaginjo, ki nam je bila nekoč tako samo po sebi umevna.

Preden se popolnoma predamo tarnanju se spomnimo dobrih stvari, ki nas še obkrožajo. Živimo v slikoviti deželi, ki smo jo v veliki meri uspeli ohraniti čisto, ponosni smo lahko na svoje reke in njih bogastvo, na naše gore in gozdove. Idealna geografska lega in dobra prometna povezanost, varnost, odprte meje… Pozabiti moramo na razprtije iz preteklosti in odpustiti. Samo dva milijona nas je. V Evropi je registriranih 40 milijonov športnih ribičev. Se vam kaj sveti? In to je samo ena od tržnih niš. Seveda moramo imeti vizijo razvoja, načrt in cilj. Pomembno je imeti samozavest in razmišljati pozitivno. Samozavest daje znanje, merilo duševnega zdravja pa je, da dopuščamo dobroto vsepovsod. Zbrati je treba ekipo in jo navdušiti. Navdušiti pomeni napolniti z duhom! Energija navdušenja je podobna radijskim valovom, ki se širijo po vsem svetu. Lahko jih sprejemamo ali oddajamo. Navdušenje je nalezljivo in povzroča uspeh. Uspeli pa bomo le, če bomo delali z ljubeznijo in vso iskrenostjo. Ljudje vam bodo sledili, če boste izžarevali ljubezen, radost, notranji mir in potrpljenje, prijaznost, dobrotnost, zanesljivost, blagost in samoobvladovanje. Priznajmo zasluge in se zahvalimo za pomoč vsem, ki so nam pomagali. Odmislimo domišljavost! Kdor misli, da vse ve, se bo težko še česa naučil. Za napredek so potrebne spremembe, za napredek so potrebni podjetniki. Sanje se uresničijo samo tako, da jih udejanjimo. Uspeh pa oplaja samega sebe in se množi.

Če hočete spremeniti svoje življenje, spremenite način mišljenja. Prav počne, kdor dela dobro in človek velja toliko, kolikor velja njegova beseda.

Stane Omerzu

  • DSC 0632 150x150 Prav počne, kdor dela dobro
  • Žovnek 5.9.012S.Omerzu 049 150x150 Prav počne, kdor dela dobro
  • Žovnek 5.9.012S.Omerzu 051 150x150 Prav počne, kdor dela dobro
 

Sorodni članki: